Echipament frigorific industrial 

Sebeca Engineering SRL coopereaza cu cei mai buni producatori de echipamente pentru frig industrial, fiind una dintre putinele companii a caror activitate include intregul lant implicat in producerea si vanzarea sistemelor frigorifice si componentelor sale: proiectare, fabricare, contractare, instalare, punere in functiune, consultanta, service si intretinere.
Ne adresam beneficiarilor din industria alimentara, farmaceutica, distribuitorilor si fabricantilor de produse ce necesita pastrare la temperaturi coborate, laboratoarelor, spitalelor, comerciantilor de produse alimentare si restaurantelor.

DEPOZITARE FRUCTE SI LEGUME

Tehnologiile de depozitare a fructelor si legumelor au rolul de a micsora intensitatea proceselor metabolice dupa recoltare, cu prioritate a respiraţiei şi a transpiraţiei si implicit a gradului de multiplicare a microorganismelor patogene care determina deterioarea calitatilor biologice ale acestora. Depozitarea fructelor este o etapa tehnologică de menţinere într-un spaţiu închis a fructelor proaspete, după recoltare, pentru o anumită perioadă de timp.

METODE ŞI TEHNICI DE REFRIGERARE
Principalele metode de refrigerare ale fructelor sunt:
a) refrigerarea cu aer răcit;
b) refrigerarea cu apă răcită;
c) refrigerarea în vacuum;
d) refrigerarea cu gheaţă hidrică.

PRELUCRARE PRODUSE LACTATE

Industria de fabricare a produselor lactate este unul din sectoarele prioritare ale unei ţări, datorită importanţei sale pentru alimentarea populației.
Activitățile industriei de fabricare a produselor lactate ţin de prelucrarea termică a laptelui, a produselor auxiliare şi a produselor finite din lapte. În RM industria de fabricarea a produselor lactate înregistrează una din cele mai mari progrese din industria alimentară.
Deoarece laptele proaspat muls constituie un mediu favorabil dezvoltarii microorganismelor, influenta temperaturii de depozitare este decisiva in pastrarea calitatilor in urmatoarele etape de procesare.

METODE ŞI TEHNICI DE PASTRARE
a) Acumulatoare de apa gheata pentru racirea laptelui
b) Sisteme de racire specifice pentru zvantarea casului
c) Depozite de maturare cascaval
d) Termostatare si racire intensiva
e) Depozite produs finit

PROCESARE CARNE

Normele de igiena aplicate in industria procesarii carnii, impun pastrarea lantului frigorific in anumite etape de flux tehnologic, prin expunerea produselor in medii cu temperatura si umiditate controlata.
Pentru a elimina pericolul contaminarii produselor, cel mai frecvent este utilizata racirea cu aer.
Performantele constructive ale echipamentelor de racire, diversitatea mare de echipamente dedicate aplicatiilor specifice, proiectarea bine optimizata a instalatiilor, asigura pe langa pastrarea calitatii produselor si randamente ridicate de exploatare, regasite in final intr-o amortizare rapida a investitiei.
Astfel, de la TUNELE DE RACIRE RAPIDA pentru carcase, DEPOZITE DE PASTRARE in stare refrigerata si congelata, SPATII TEHNOLOGICE CLIMATIZATE pentru fabricatie, DEPOZITE PENTRU PRODUS FINIT echipamentele oferite satisfac cele mai inalte standarde de performanta si calitate.

ALUAT CONGELAT SI PATISERIE

Cresterea continua a cererii de produse de panificatie si patiserie, impune comercializarea produselor inca din faza de aluat dospit in stare congelata, asigurand producatorilor costuri reduse de depozitare si transport si consumatorilor prospetime si economie de timp.

Sistemele de racire dedicate procesarii aluatului congelat, asigura scaderea temperaturii inca din din faza de dospire, blocand in acest fel procesul in sine. In continuare climatizarea spatiilor de fabricatie, congelarea rapida in flux continuu sau semicontinuu a pieselor de aluat utilizand cele mai performante evaporatoare de tip BLAST FREEZER, depozitarea in spatii de congelare a pieselor ambalate in vrac fara ca acestea sa sufere deformatii plastice.garanteaza o calitate de exceptie a produselor finite.